YRK_YRK_7389.jpg

 DE BUURT 

De Buurt is de zomerse hotspot pal achter Leiden CS in het Pesthuis!

Geniet de hele zomer op ons Festival Terras van ijskoude drankjes, overheerlijk eten van Bar Lokaal, ingespeelde Jeu de Boulesbanen en het beste wat Leiden te bieden heeft aan cultuur en entertainment. Van dat laatste kan je ook binnen genieten in onze theaterzaal het Culthuis. Daarnaast vind je binnen diverse exposities, de Buurtshop met producten van lokale retailers en diverse spellen in onze arcadehallen!

 FESTIVAL TERRAS 

Op de zonovergoten binnenplaats van het Pesthuis strijkt het zomerse Festival Terras van Leiden neer. Ingedeeld volgens protocol met een flinke dosis sfeer, het De Buurt-sausje, heerlijk eten van onze vrienden van Bar Lokaal, ijskoude drankjes, dagelijkse programmering, Jeu de Boulesbanen, sport op de beeldbuis en meer!

Benieuwd naar het menu, klik dan hier!

 CULTHUIS & CULTUUR 

Het Culthuis is een kruisbestuiving tussen De Buurt en Blauwdruk cq. Culthelden en vond zijn oorsprong tijdens De Buurt 1.5. Een nieuwe plek, een nieuwe zaal, met een frisse wind, volledig ingericht volgens protocol en met volop mogelijkheden. Kunstenaars krijgen de ruimte om te exposeren in de ruimte en lokale organisaties, artiesten, makers en ondernemers gebruiken de ruimte om weer op te starten en de cultuur een kickstart te geven.

Het gehele programma van De Buurt vind je hier!

 DE BUURTSHOP 

Lokaler kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Gelokaliseerd bij de uitgang van De Buurt is De Buurtshop te vinden. In deze winkel zijn de schappen gevuld met bijzondere producten van lokale ondernemers. Een mooi moment voor iedereen om bij te dragen aan #supportyourlocals #shoplocal

Meer weten over De Buurtshop, check dat hier!

 ARCADE / SPELHALLEN 

Nu iedereen met overtollige coronakilo's zit en er een bomvolle sportzomer voor de deur staat kan het niet anders dan dat sport & spel dit jaar een rol krijgt in De Buurt.

Zo kan je een balletje gooien bij de Jeu de Boules, het bij onze Oosterburen razend populaire Footpool spelen, fanatiek een potje tafeltennissen, voor de 180 gaan op het dartbord en de nieuwste trend vanuit Amerika, Cornhole, ervaren. Of als je liever kijkt hoe anderen bewegen, dan kan je lekker achterover leunen en een aantal sporttoernooien kijken!

Check hier alle spellen en mogelijkheden!

𝙀𝙣 𝙣𝙤𝙜 𝙢𝙚𝙚𝙧!

De Buurt beschikt over nog een aantal mooie zalen en laat je dagelijks verrassen! Bij zijn = meemaken!

Een nieuwe zomerse hotspot voor iedereen, geheel ingedeeld naar protocol. Want laten we voorop stellen dat ieders gezondheid met stip op nummer 1 staat. Daarom zullen wij diverse maatregelen treffen en regels hanteren.

 OPENINGSTIJDEN 

> Ma t/m wo gesloten*

DO: 15:00 - 00:00

VR: 11:00 - 01:00

ZA: 11:00 - 01:00

ZO: 11:00 - 22:00

*Mogelijkheden tot exclusieve verhuur

 ENTREE 

Reserveren is verplicht, dit kan online, per telefoon of gewoon bij de entree. Om De Buurt te betreden vragen wij na 16:00 uur het symbolische bedrag van € 1,50 per bezoeker. Deze € 1,50 gaat in onze grote spaarpot waarmee wij aan het einde een aantal van onze lokale leveranciers kunnen bekostigen. Voor 16:00 uur geldt er geen toegangsprijs.

 VERHUUR 

De Buurt beschikt zowel binnen als buiten over diverse mogelijkheden om grotere groepen op veilige afstand te ontvangen. We bieden hiervoor diverse arrangementen en activiteiten aan. Vraag hier naar de mogelijkheden.

 

 

De Buurt is een initiatief van De Buurt BV i.s.m. de Collectie, De Event Vent en Citystone Group BV