DeBuurt-Opening@TheStormFactory_18.JPG

 DE BUURT 1.5 

Vier jaar nadat de eerste editie van De Buurt de gehele stad op zijn kop zette zijn we terug met De Buurt 1.5 in het Pesthuis te Leiden! Dit keer een speciale editie in tijden van de Coronacrisis, een editie voor en door Leidse ondernemers en inwoners. 

Samen met de stad creëeren we weer een zomerse hotspot vol met Leidse cultuur, horeca, retail en amusement. Verwacht dit keer geen 60 zeecontainers, maar wel De Buurt sfeer zoals we die kennen met een heerlijk festivalterras, culturele programmering, mooie Leidse producten in de schappen, jeu de boulesbanen en nog heel veel meer.

Om De Buurt 1.5 te betreden vragen wij € 1,50 per bezoeker. Deze € 1,50 gaat in onze grote spaarpot die wij aan het einde uitkeren aan onze lokale leveranciers die ervoor zorgen dat De Buurt 1.5 kan bestaan en waarmee wij willen zorgen dat zij na deze crisis nog bestaan. Zie het dus als een soort Leids goed doel!

 Het Festivalterras 

Op de zonovergoten binnenplaats van het Pesthuis strijkt het zomerse festivalterras van Leiden neer. Ingedeeld volgens protocol met een flinke dosis sfeer, het De Buurt-sausje, heerlijk eten & drinken, programmering, jeu de boulesbanen en meer!

> Benieuwd naar al dat heerlijke eten & drinken? Check dan hier het menu

> Alvast een tafeltje of spel reserveren? Klik dan hier

 Het Culthuis & Leidse cultuur 

Cultuur zit verweven in het Leidse DNA en is helaas een sector die ook zwaar wordt getroffen. Waar de stad tot voor kort nog werd gekleurd door culturele makers en organisaties is er nu een donker doek over de stad gevallen. Om ervoor te zorgen dat het doek niet voor deze sector valt is De Buurt 1.5 het podium voor deze sector.

Geniet op het Festivalterras van culturele programmering of bezoek het Culthuis! Het Culthuis is ons eigen theater in samenwerking met Culthelden & Blauwdruk. Een unieke zaal met een eigen identiteit. Deze zaal gebruiken voor een borrel, voorstelling of iets anders? Neem dan contact op!

> Benieuwd naar het programma? Bekijk dan de agenda hier

 De Leidse Winkel 

Lokaler kunnen we het niet maken, wel leuker! Gelokaliseerd bij de uitgang van De Buurt 1.5 is De Leidse Winkel te vinden. In deze winkel zijn de schappen gevuld met bijzondere producten van lokale ondernemers. Een mooi moment voor iedereen om bij te dragen aan #supportyourlocals #shoplocal

 En nog meer! 

Naast dat je kan genieten van programmering, heerlijke dranken & happen, mooie Leidse producten en het zonnetje kan je in De Buurt 1.5 ook weer een lekker potje spelen met vrienden, vriendinnen, familie, buren of zielsverwanten. Op het Festivalterras en binnen kan je jeu de boulen, tafeltennissen of tafelvoetballen. Een spel reserveren kan hier!

> Jeu de Boulen kan vanaf 2 personen en kost € 10,- per uur, hiervoor krijg je uiteraard opgepoetste ballen. De entreekosten komen hier nog wel bij.

Een nieuwe zomerse hotspot dus voor Leiden, geheel ingedeeld naar protocol. Want laten we voorop stellen dat ieders gezondheid met stip op nummer 1 staat. Daarom zullen wij diverse maatregelen treffen en regels hanteren. Bekijk hier hoe

wij hier mee om gaan.

 Openingstijden 

> Ma t/m wo gesloten

> Donderdag 14:00 - 23:00 uur

> Vrijdag 14:00 - 01:00 uur

> Zaterdag 12:00 - 01:00 uur

> Zondag 12:00 - 22:00 uur

Afhuren

De Buurt 1.5 beschikt zowel binnen als buiten over diverse mogelijkheden om grotere groepen op veilige afstand te ontvangen. We bieden hiervoor diverse arrangementen en activiteiten aan. Vraag hier naar de mogelijkheden.

 

 

De Buurt 1.5 is een initiatief van De Buurt BV, de Collectie/Pronkstuk BV, Firma Bolwerk en Citystone Group BV

 

De Buurt 1.5 is een initiatief van de Collectie, De Buurt BV, Firma Bolwerk en Citystone Group BV

© Copyright 2020 Pronkstuk BV | Privacyverklaring

Video in de banner door Michiel Voogt Producties