FAQ 

DE HUISREGELS


De Buurt heeft een aantal huisregels waar ieder zich aan moet houden. Deze regels vind je hier.
COVID-19 MAATREGELEN


De Buurt zal geheel naar protocol worden ingedeeld, want laten we voorop stellen dat ieders gezondheid met stip op nummer 1 staat. Daarom zullen wij diverse maatregelen treffen, huisregels hanteren en iets anders te werk gaan dan normaal. Maar dit uiteraard met als doel om zo samen de hele zomer te kunnen genieten! Om samen de hele zomer te kunnen genieten moeten we ons houden aan de maatregelen en regels die er zijn. Het kan niet anders dan een mooie zomer worden als we allen ons gezonde verstand en de 1,5m aanhouden. Lees alle maatregelen die De Buurt hanteert hier.
MOET IK RESERVEREN?


Ja. MAAR reserveren kan zowel op de website als aan de deur. Vanwege de COVID-19 maatregelen, zijn we verplicht alleen op reservering te werken. Wil je zeker zijn van een plekje? Dan is het verstandig om vooraf op de website te reserveren. Dat kan hier. Spontaan zin om op ons terras te chillen? Dat kan ook! Wij maken on the spot een reservering voor je aan, zodat je meteen terecht kan. Let op: vol = vol.
IK WIL GRAAG VOOR MEER DAN 8 PERSONEN RESERVEREN. KAN DAT?


Jazeker! Bij meer dan 8 personen kan je telefonisch of via de mail reserveren. LET OP: niet meer dan 4 personen per tafel, mits 1 huishouden!
IK HEB EEN ANDERE VRAAG


Stuur ons een berichtje via Instagram, onze Facebook-pagina, een appje naar 06 23 70 82 64 of mail naar info@debuurt-leiden.nl
HOE KAN IK BESTELLEN MET DE QR CODE?


De Buurt werkt met een QR-code bestel systeem. Op iedere tafel zit een QR-code geplakt die je kunt scannen met de camera van je telefoon. Scan de code, plaats je bestelling en reken direct af met iDeal. Wel zo makkelijk! Drankjes kan je meteen afhalen bij de bar. Zodra je eten klaar is krijg je een sms’je om deze op te komen halen bij de foodbar!
IK BEN MET MEER DAN 4 PERSONEN UIT VERSCHILLENDE HUISHOUDENS. KUNNEN WIJ BIJ ELKAAR ZITTEN?


Iedereen mag bij aankomst zelf een tafel uitzoeken. Kom je met meer dan 4 personen (mits niet uit 1 huishouden) dan mogen jullie tafels bij elkaar uitkiezen, maar houd altijd 1,5m afstand. We kunnen helaas niet garanderen dat er genoeg tafels bij elkaar beschikbaar zijn. Het helpt als jullie samen, op tijd, naar De Buurt komen.
MOET IK ENTREEKOSTEN BETALEN?


Ja. De entreekosten op reguliere dagen bedragen € 1,50 per persoon, deze kunnen worden betaald bij de Buurtkassa bij de entree van De Buurt. Deze € 1,50 gaat in onze grote spaarpot die wij aan het einde uitkeren aan onze lokale leveranciers die het mede mogelijk maken dat De Buurt 1.5 georganiseerd kan worden.
HOE KAN IK EEN SPEL RESERVEREN? EN WELKE SPELLEN ZIJN ER?


De spellen kunnen hier worden gereserveerd, iedere baan heeft zijn eigen terrasje. Bevestig je reservering bij de entree en haal je spelmaterialen bij de bar. Is je tijd voorbij? Lever de spullen weer in bij de bar. - Jeu de Boules kan vanaf 2 tot 6 personen en kost € 10,- per uur - Footpool kan vanaf 2 tot 6 personen en kost € 15,- per uur - Cornhole kan vanaf 2 tot 6 personen en kost € 7,50 per uur - Tafeltennis kan vanaf 2 tot 6 personen en kost € 7,50 per uur - Darts & Tafelvoetbal zijn van het huis, wel even reserveren bij de bar als je er bent!
MAG MIJN HOND MEE?


Jazeker, maar wel even aanlijnen!
IS DE LOCATIE BEREIKBAAR VOOR MINDERVALIDEN?


Jazeker, de zalen en het terras zijn gelijkvloers. In de vakken van het terras liggen wel kleine kiezelsteentjes, maar onze tafels zijn zo gemaakt dat er een rolstoel aan kan. Kom wel even via de ingang aan de Pesthuislaan 7 en meld je bij binnenkomst even bij de bar ter registratie.