19112468-2.jpg

 HET PESTHUIS 

Het Pesthuis ligt pal achter Leiden CS aan de rand van het Leiden Bio Science Park. Nadat het Pesthuis in 1661 open ging heeft het de afgelopen eeuwen diverse functies gehad en krijgt de locatie vanaf volgend jaar wederom een nieuwe invulling. Citystone Group BV heeft het Pesthuis overgenomen en gaat hier een eigen concept in plaatsen bestaande uit een foodhal, hotel, hostel, flexwerkplekken en ruimte voor kunst en cultuur. Tot die tijd wil Citystone Group BV iets doen voor de stad en stelt daarom het Pesthuis beschikbaar voor De Buurt 1.5.

 
Naturalis_Biodiversity_Center_-_Museum_-

 BEREIKBAARHEID 

Het Pesthuis ligt aan de Pesthuislaan 7 te Leiden.

Het Pesthuis is te voet of per fiets bereikbaar via de Pesthuislaan. Wij adviseren onze bezoekers dan ook om op deze manier naar de locatie te komen. 

Voor fietsen is er een speciaal fietseiland ingericht. Let hierbij op de aangebrachte bewegwijzering en voorkom overlast voor onze buren.

Mocht je toch met de auto komen dan kan deze het beste geparkeerd worden in de Morspoort Garage. Uiteraard ligt het Pesthuis achter Leiden CS, echter adviseren wij om niet het Openbaar Vervoer te nemen om naar De Buurt 1.5 te komen.